• BRUTE FORCE NEDİR?


Brute force nedir nasıl kullanılır?

BRUTE FORCE NEDİR NASIL KULLANILIR?


•• BRUTE FORCE NEDİR?

Kaba Kuvvet anlamına gelen Brute Force bir hack yazılımıdır. Herhangi bir hesap ile ilgili az/çok bilgiye sahip olan kişinin o hesap üzerinde program yardımı ile tek tek şifrelerin denenmesi ve bu şekilde doğru şifre bulunana kadar devam etmeye yarayan bir programdır. Günümüzde çok kullanılmasa da halen üstün güvenliği olmayan, basit şifrelerin bulunduğu hesaplar üzerinde başarılı bir şekilde işe yaramaktadır.

•• BRUTE FORCE NASIL KULLANILIR?

Brute Force ile şifre kırabilmeniz yada hesap hackleyebilmeniz için öncelikle bir hesap belirlemeniz gerekir. Eğer hesabın sahibi tanıdıksa ve ne gibi şifreler koyabileceğini tahmin edebiliyorsanız işiniz daha kolay olur. Hesabı belirlendikten sonra bu hesaba denenecek olan şifreler hazırlamanız gerekiyor bunu bilgisayarınızdaki not defteri ile de yapabilirsiniz.
Brute Force'yi açtıktan sonra seçtiğiniz hesabın kullanıcı adını/e-postasını gerekli yere yazıyorsunuz ve içerisine yazdığınız şifrelerin bulunduğu dosyayı yüklüyorsunuz. Bu işlemleri başarılı bir şekilde yaptıktan sonra beklemeniz gerekiyor. Program sizin yerinize şifreleri tek tek deniyor doğru olan şifreyi bulduğunda da durup size haber veriyor.

Bekleme süreniz seçtiğiniz hesabın şifre zorluğuna, sizin hazırladığınız dosya içerisinde ki şifre kombinasyonuna ve dosya içerisindeki şifrelerin çokluğuna bağlı olarak değişir. Saatlerce hatta günlerce dahi sürebilir. Bu yüzden pek kullanılmayan bu yöntem popülerliliğini yitirmiş durumda. Tabi tamamen şansınıza bağlı olarakta değişebilir yani ilk yazdığınız şifre de doğru olabilir ve bu işlem birkaç saniye sürebilir. Dosya içerisinde istediğiniz kadar şifre ekleyebilirsiniz. Eğer kendiniz hazırlamak istemiyorsanız internetten bulabilirsiniz. Tabi kişisel ve kendiniz hazırlarsanız belirlediğiniz şifrelerin o hesaba ait olma ihtimali daha yüksek olacaktır.

  Brute Force İndirmek İçin Tıkla!  

Etik Developer

Teknoloji, İnternet, Bilgisayar ve daha fazlası burada! Yayınları okuyarak ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. brute force indiricem ama şifre soruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. • Merhaba şifre açıklama kısmında mevcut. Şifre: EtikDeveloper

      Sil

DİKKAT! Yorum yazarken ırk/din/dil ayrımı ve küfür/argo içeren mesaj yazmak yasaktır. Bu tür mesajlar silinir!