• KEYLOGGER NEDİR?


Bilgisayar klavyesi resmi

KEYLOGGER YÖNTEMİ NASIL KULLANILIR?


•• KEYLOGGER NEDİR?

Keylogger casus yada izleme programı olarak sizi takip eden bir programdır. Her ne kadar casus program olarak bilinip kötüymüş gibi gözükse de iyi amaçlı olarakta kullanılabilir.
İyi amaçla kullanımı çocuğunuzun bilgisayardan neler yaptığını kötü sitelerden uzak durmasını nerelere girip araştırdığını merak eden evebeynlerin imdadına koşan bir yöntemdir. Kötü amaçla ise sizin tıpkı iyi amaçtaki şeyleri uzaktaki haberi olmayan bir kullanıcıyı takip edip klavyeden yazdığı kelimeler neler, bu şekilde nerelere hangi sitelere girip girmediğini öğrenebileceğiniz başka bir yöntemdir.


•• KEYLOGGER NASIL KULLANILIR?

Bunu yapabilmeniz için bir keylogger programına ihtiyacınız vardır.
Bu programa sahipseniz seçtiğiniz herhangi bir kullanıcıya bu programı başka bir şekilde indirtmeniz gerekli. Burada sosyal mühendislik yapmanız programı indirtmenizde size yardımcı olacaktır. Başarılı olduktan sonra kullanıcıyı takip etmeye başlayabilirsiniz.

Karşı tarafta yüklü bir keylogger programı olduktan sonra onun cihazını uzaktan izleyebilirsiniz buda o kişiyi hacklemek anlamına geliyor kısmen.

Artık o kişinin banka şifreleri, sosyal medya hesapları, yaptığı aramalar gibi birçok verisine ulaşabilirsiniz demektir. Klavyeden bastığı her tuşa dahi hakimsiniz kontrol edebilirsiniz anlamına gelir.

Tabi tüm bu kötü duruma karşı iyi yönde kullanmanızı şiddetle öneririz!

Etik Developer

Teknoloji, İnternet, Bilgisayar ve daha fazlası burada! Yayınları okuyarak ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. • Google'de arayarak yada Forumlarda gezinerek daha etkili ve işinizi daha kolaylaştıracak bir Keylogger programı bulabilirsiniz.

      Sil

DİKKAT! Yorum yazarken ırk/din/dil ayrımı ve küfür/argo içeren mesaj yazmak yasaktır. Bu tür mesajlar silinir!